Gezonde voeten zijn blije voeten!

Jouw voeten zijn de basis van je lichaamshouding. Hoe is je stand van je voeten?

Weet je dat je voeten een kwart van al je botten en spieren in je lijf bevatten?  26 botten, 33 spieren en daaromheen een web van nog eens 120 spieren, banden en zenuwen. Dat is een complex geheel. Maar hoe vaak sta jij daar eigenlijk bij stil?

Wat betekenen je voeten voor jou? En waaruit bestaat de dagelijkse verzorging?

Helaas zie ik in mijn praktijk heel mensen met voetklachten, of een afwijkende stand van de voet. Met reflexzone therapie kan ik hierin veel betekenen maar er is meer nodig.

Een steunzool bied voor mensen met klachten vaak een uitkomst, echter, in de meeste gevallen wordt je voet hier lui van. Training en verzorging, dat is wat jij en je voeten nodig hebben zodat je voeten weer gaan doen wat ze nodig hebben.

Hiervoor bied ik een Voeten Consult aan. Wanneer is een Voeten Consult geschikt voor jou?

Neem contact met me op wanneer je last hebt van: Hallux Valgus (scheve grote teen), peesplaatklachten, vermoeide, stijve of pijnlijke voeten, enkelklachten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor-, knie-, heup-, rug-, nekproblemen, hoofdpijn, kuit- en achillespeesklachten.

Voeten zijn altijd te trainen en in een betere conditie te brengen! Als onze voeten weer doen waarvoor ze gemaakt zijn namelijk het opvangen van schokken, krijgen knieen, heupen en schouders ook weer ruimte en is er een grote kans dat klachten in die gebieden verminderen.

Een consult kan bestaan uit het volgende:

  • Anamnese: vragenlijst bestaande uit oa: wat zijn je klachten etc.
  • Stand van je voeten: hoe zien je voeten eruit, hoe staan ze en wat is er waar te nemen?
  • Reflexzones: hoe kunnen we een verband leggen tussen de stand van je voeten, de reflexzones en de klachten in je lijf.
  • Korte behandeling om het weefsel los te maken
  • Trainen en oefeningen waarmee je thuis zelf verder aan de slag kan
  • Indien nodig tapen van je voet (voornamelijk bij halluxvalgus en hielspoor)
  • Schoenen en steunzoolen; welke schoenen draag je? Hoe zien deze eruit?
  • Tips en adviezen.

Een consult duurt ongeveer een uur, en de inhoud ervan kan verschillen.